New Tulips’ School (NTS)

Onderwijs voor betere kansen!

Onderwijs brengt kinderen en volwassenen kennis en vaardigheden bij die hun kansen op de arbeidsmarkt vergroten. In Nepal krijgen veel mensen die kans niet. Stichting ICFON zet zich op verschillende manieren in om de onderwijssituatie in Nepal te verbeteren.

In 1997 begon ICFON met het sponsoren van de bouw van de New Tulips’ School, die een jaar later met een paar kinderen van start ging. Onder de bevlogen leiding van het Nepalese echtpaar Hom Nath en Meena Aryal groeide de NTS in de loop der jaren uit tot een uiterst succesvolle school voor arme kinderen. Al jaren achtereen behalen deze leerlingen de hoogste eindexamenresultaten van Kathmandu!

De NTS begon met één klaslokaal en bestaat vandaag de dag uit twee aardbevingbestendige schoolgebouwen met 17 klaslokalen. Gemiddeld studeren er 490 scholieren aan de NTS, waarvan meer dan 50% meisjes. De docenten zijn erg toegewijd en ze doen alles om de kinderen te helpen met studeren onder de vaak arme omstandigheden waarin ze leven. Ouders hebben inmiddels ook het belang van onderwijs erkend en moedigen hun kinderen aan om naar school te gaan.

Om de school minder afhankelijk te maken van buitenlandse giften en meer zelfvoorzienend te maken, vraagt de NTS een nominale vergoeding aan de middenklasgezinnen en kunnen de allerarmsten kosteloos onderwijs blijven volgen.

Nieuws NTS

New Tulips` School Sportweek

NEW TULIPS` SCHOOL  (NTS)  (door:  Sandra Rutten-Kroot) De eerste week van februari 2023 heeft de New Tulips’ School de nationale sportweek gevierd. De hele week

Lees verder »
New Tulip School Nepal diplomauitreiking

New Tulips’ School

New Tulips’ School: eindexamen en diploma-uitreiking Het eindexamen werd afgenomen in de periode van 19 tot 30 augustus 2021. Door Covid gebeurde dit later dan

Lees verder »
Gurupurnima bij de NTS

Gurupurnima bij de NTS

Geniet met ons mee van het optreden van de NTS kleuters tijdens Gurupurnima of te wel ‘Leraren Dag’. Elk jaar organiseert de NTS school, net

Lees verder »
Zoek

Meld u aan voor de Samachar nieuwsbrief

U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 4 keer per jaar en kan deze altijd opzeggen wanneer u wilt.

Na uw inschrijving via dit formulier ontvangt u een email met daarin een bevestigingslink waar u op moet klikken. Pas hierna wordt uw inschrijving doorgevoerd. Veel plezier met het lezen van onze nieuwsbrief.