Samenwerking in Nepal in het kort

Stichting ICFON werkt samen met lokale organisaties die de projecten uitvoeren. De partners komen met het initiatief, werken deze uit tot een plan, implementeren deze en leveren eventuele nazorg. ICFON adviseert de partners gedurende het gehele proces. Ook volgt ICFON de werkzaamheden en de bestedingen van de partners op de voet om erop toe te zien dat uw bijdrage aan onze projecten goed terecht komt! Samenwerking in Nepal, met lokale partners dus.

Stichting ICFON werkt samen met de volgende organisaties:

ISARD (Integrated Self-help Association for Rural Development)

ISARD ontwikkelt en implementeert projecten die zijn gericht op integrale dorpsontwikkeling, met de focus op landbouw en veeteelt,  in het district Sindhupalchowk in het noorden van Nepal. ISARD geeft in het bijzonder aandacht aan mensen van lage kaste en gemarginaliseerde etnische groepen. De stichting is begin jaren negentig door Ebindra Neupane, oorspronkelijk afkomstig uit het gebied, opgericht. Inmiddels is de leiding van ISARD overgenomen door zijn zoon Bivas Neupane. ICFON werkt al sinds 1993 samen met ISARD. Als centraal punt in de organisatie dient het complex in Sunkoshi, vlakbij Barhabise, van waaruit de medewerkers worden aangestuurd door de staf. Daar is ook een gebouw met de mogelijkheid om cursussen te geven (inclusief overnachting) en er is een kwekerij voor allerlei groenten en planten, die in de projecten kunnen worden uitgezet.

GFN (Green Foundation Nepal)

Met GFN werkt ICFON in de regio Gorkha, ten noordwesten van Kathmandu, sinds 2018 samen in het Community based Sustainable Livelihood Project. Dit project ligt in Darbung en zal eind 2021 worden afgerond. Daarna wordt ingezet op een nieuw project in het dezelfde omgeving gelegen Tanlingchowk. Vóór GFN werkte ICFON samen met CHESS. Die samenwerking werd beëindigd, waarna enkele medewerkers (Ashok Sapkota, Binod Chiluwal en Bim Maya Gurung) van CHESS mee overgingen naar GFN. Ook bij GFN ligt de focus, net als bij ISARD, op integrale dorpsontwikkeling, met als resultaat economische groei op het gebied van landbouw en veeteelt, waardoor het mogelijk wordt zelfvoorzienend te zijn.

NTS (New Tulips’ School)

De New Tulips’ School bevindt zich aan de rand van de hoofdstad Kathmandu, in de wijk Koteshwor. De school is in 1997 opgericht op initiatief van het echtpaar Meena en Hom Nath Aryal. Zij wilden zich inzetten om kinderen van wie de ouders het schoolgeld niet kunnen betalen, toch een kans op onderwijs te bieden. Dankzij de steun van ICFON krijgen nu circa 300 kinderen kosteloos onderwijs. De naam van de school is door de verschillende partijen gezamenlijk gekozen, waarbij de ‘tulp’ symbool staat voor samenwerking tussen de Nepalezen en Nederlanders.

Een uitgebreidere beschrijving van de projecten en de daarbij behorende samenwerkingspartners kunt u vinden op de homepage bij Projecten.

Zoek

Meld u aan voor de Samachar nieuwsbrief

U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 4 keer per jaar en kan deze altijd opzeggen wanneer u wilt.

Na uw inschrijving via dit formulier ontvangt u een email met daarin een bevestigingslink waar u op moet klikken. Pas hierna wordt uw inschrijving doorgevoerd. Veel plezier met het lezen van onze nieuwsbrief.