Sponsors van ICFON

Inproba

Inproba is producent, importeur en exporteur van oosterse producten en smaakmakers. Bekend van de ketjap, sojasauzen, chilisauzen, sambal en nasi en bami kruidenmixen.

Inproba wil niet alleen maar de beste en voordeligste oosterse producten maken. Zij willen ook dat deze op een verantwoorde wijze worden geproduceerd. Met de beste grondstoffen en met hart voor het milieu. Op een veilige manier en duurzaam. Met aandacht voor mens en omgeving, hier én in de landen waar hun grondstoffen vandaan komen. Dat vinden zij Eerlijk Oosters. Eerlijk voor consument, milieu en maatschappij.

Producten uit verschillende landen

Inproba betrekt de ingrediënten voor haar producten uit verschillende landen. Veelal landen waar de bevolking het moeilijker heeft dan in Nederland. Met name in deze regio’s toont Inproba graag haar maatschappelijke betrokkenheid. Ondanks dat Inproba op dit moment nog geen grondstoffen uit Nepal betrekt is er wel een link met dit Aziatische land. Een van de medewerkers van Inproba werkt namelijk ook als vrijwilliger voor ICFON. Zij deed in 2015 een oproep onder alle collega’s van Inproba een donatie te doen aan ICFON, waarmee acute noodhulp geboden kon worden aan de slachtoffers van de aardbeving waar Nepal op 25 april 2015 door getroffen werd. Ook Inproba deed als bedrijf een donatie en dit was direct het begin van een langdurige samenwerking met ICFON.

Inproba sponsort project ICFON

In 2016 besloot Inproba om een project van ICFON te sponsoren in het Noorden van Nepal (in het district Sindhupalchowk). Dit project wordt uitgevoerd door de lokale organisatie ISARD (Integrated Self-help Association for Rural Development) die onder toezicht staat van ICFON. In dit project leert ISARD families uit verschillende dorpen een inkomen te krijgen uit de landbouw en veeteelt.

Voordat het project begint zijn de meeste dorpelingen enkel in staat voor slechts 3-6 maanden voedsel te telen op hun land. Door de training die ze van ISARD krijgen is het uiteindelijke doel dat ze het hele jaar voedsel kunnen telen op eigen land. Voldoende voor hun eigen voedselvoorziening en daarnaast nog wat extra’s om te kunnen verkopen op de markt.

ISARD geeft ze gedurende een aantal jaren trainingen, o.a. op het gebied van grondverbetering, teelt in kassen en het maken van kassen. Ook leert men samenwerken binnen een landbouwcoöperatie en hoe men gezamenlijk de oogst kan verkopen. Samen met de lokale overheid en de dorpelingen zorgt ISARD voor irrigatie en watervoorziening.

Na de eerste positieve resultaten over 2016 heeft Inproba jaarlijks besloten om de sponsoring van dit project voort te zetten.

Logo Inproba

Meld u aan voor de Samachar nieuwsbrief

U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 4 keer per jaar en kan deze altijd opzeggen wanneer u wilt.

Na uw inschrijving via dit formulier ontvangt u een email met daarin een bevestigingslink waar u op moet klikken. Pas hierna wordt uw inschrijving doorgevoerd. Veel plezier met het lezen van onze nieuwsbrief.