Lespakketten

Stichting ICFON verzorgt gastlessen op basis- en middelbare scholen over Nepal, ontwikkelingshulp en over onze eigen werkzaamheden in Nepal. Wanneer een school actie voert voor ICFON, dan kan de stichting zorgen voor een Nepaltentoonstelling met Nepalese lesboeken, schoolkleding, Nepalees servies, beelden, muziek enzovoort. Daarnaast biedt ICFON aan basisscholen een lespakket aan.

Lespakket “Op reis naar Nepal”

Stichting ICFON heeft een lespakket ontwikkeld voor basisscholen om zo de leerlingen kennis te laten maken met het land Nepal (het lespakket heeft een update gehad in 2019). Ook voor de onderbouw van het VMBO (basis/kaderniveau) is het lespakket in te zetten. De inhoud van het lespakket helpt u Nepal in de schijnwerpers te plaatsen op uw school. Het kan gebruikt worden voor een lesweek over Nepal, bijvoorbeeld ter ondersteuning van een goede doelenactie voor het land. Het pakket gaat uit van een Nepalproject van een week, waarin elke dag een les geheel aan Nepal wordt besteed. Er zijn 3 basislessen (Nepal op het dak van de Himalaya, de Nepalese taal en rekenen met Nepalees geld) en daarnaast zeven extra lessen waaruit u kunt kiezen. Tevens bevat de lessenreeks een mooie diapresentatie.

Het lespakket wordt u digitaal toegestuurd. De bestanden bevatten zowel een programma voor de bovenbouw als de onderbouw. De werkbladen kunnen voor de leerlingen worden geprint. Heeft u vragen over het lespakket of wilt u het lespakket van € 25 bestellen, neem dan contact op met ons secretariaat via : info@icfon.nl

Search

Meld u aan voor de Samachar nieuwsbrief

U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 4 keer per jaar en kan deze altijd opzeggen wanneer u wilt.

Na uw inschrijving via dit formulier ontvangt u een email met daarin een bevestigingslink waar u op moet klikken. Pas hierna wordt uw inschrijving doorgevoerd. Veel plezier met het lezen van onze nieuwsbrief.