Ton Memorial School (TMS) Sailung – ISARD

Er zijn in Nederland vele stichtingen met projecten in Nepal, maar de meeste stichtingen focussen zich op onderwijs of kindertehuize en bestaan nog niet zo lang. ICFON bestaat al 32 jaar en binnen het huidige bestuur is al 22 jaar ervaring met landbouwprojecten. Dat maakt dat bijna elk jaar ICFON wel benaderd wordt door andere stichtingen om advies vanwege de jarenlange ervaring. Zo ook dit jaar. De stichting Ton Memorial School (TMS) in Sailung hield zich al een paar jaar bezig met een school in het dorp Sailung in Kavre en de bestuursleden hoorden van de dorpelingen dat er interesse was om meer over landbouw te leren. Zo kwamen ze uit bij ICFON met de vraag of wij kunnen adviseren bij het opzetten van landbouwprojecten. Na een eerste gesprek met Jan Schouw bleek dat het dorp Sailung niet ver ligt van het projectgebied van ISARD in de jaren 1993-2004. En dat is weer minder dan een uur reizen van het huidige ISARD-office.

Aangezien ISARD uitgebreide ervaring heeft met het opzetten van landbouwprojecten was de meest logische stap ISARD te benaderen met de vraag of zij capaciteit hebben om TMS te helpen. De afgelopen jaren heeft ISARD ook veel nieuwe landbouwspecialisten in de praktijk opgeleid door ze tijdelijk een baan te geven na hun JTA-opleiding. Omdat ICFON vanwege minder budget vanaf 2018 het ISARD-project moest laten krimpen is er nu geschoold personeel over en dat komt goed van pas voor zo’n nieuw project. ICFON heeft daarom met TMS een overeenkomst tot samenwerking opgezet. ICFON zal TMS helpen met contacten met ISARD en met de kennis binnen het bestuur. TMS zal ISARD betalen en ICFON op de hoogte houden van hun projecten, de uitkomst en wie van ISARD aan hun project werkt. Zodoende kunnen we van elkaars projecten leren en tegelijkertijd zeker weten dat we niet beiden voor hetzelfde personeel betalen.

Voor het ISARD-project van ICFON is het komende jaar weer 54.000 euro nodig, waar ongeveer 700 families van zullen profiteren. Nadat we vorig jaar een samenwerking met Wilde Ganzen hadden voor het GFN project zullen we dit jaar ook een samenwerking met Wilde Ganzen aanvragen voor het ISARD project. Als dat gehonoreerd wordt moet ICFON zelf nog 36.000 euro ophalen voor het ISARD project: Wilde Ganzen zal voor elke opgehaalde 2 euro, 1 euro bijleggen. We hopen dat onze donoren daarbij helpen met donaties en met sponsoring door bijvoorbeeld een kerk- of schoolactie.

Search

Meld u aan voor de Samachar nieuwsbrief

U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 4 keer per jaar en kan deze altijd opzeggen wanneer u wilt.

Na uw inschrijving via dit formulier ontvangt u een email met daarin een bevestigingslink waar u op moet klikken. Pas hierna wordt uw inschrijving doorgevoerd. Veel plezier met het lezen van onze nieuwsbrief.