Jan Oltvoort, nieuw bestuurslid, stelt zich voor

Na vele jaren al donateur te zijn van ICFON heeft Wilco Verbakel mij gevraagd om bestuurslid te worden. Omdat zowel mijn partner Lydia als ik, Nepal en de wijze waarop ICFON daar opereert, een warm hart toedragen heb ik daar ja tegen gezegd. Mede omdat ik vind dat ICFON nog wel wat meer naamsbekendheid mag krijgen in Nederland. Maar daarover later meer. Eerst wil ik mezelf even kort voorstellen.

Jan Oltvoort, 68 jaar, bijna 45 jaar getrouwd met Lydia en samen hebben we 2 kinderen en 3 kleinkinderen. We wonen midden in het groene hart, in Alphen aan den Rijn. Na mijn studie chemie in Leiden en een succesvol afgerond promotieonderzoek aldaar ben ik gaan werken bij een geneesmiddelenbedrijf (GSK) en de laatste 17 jaar bij de Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen, de brancheorganisatie in Nederland voor bedrijven die nieuwe geneesmiddelen ontwikkelen en uitsluitend op recept mogen worden voorgeschreven. Mijn rol in deze organisatie was er met name op gericht om deze geneesmiddelen zo snel mogelijk in de basisverzekering te krijgen, zodat ze voor alle patiënten, die ze nodig hebben, beschikbaar zijn.

In de afgelopen 10 jaar zijn we drie keer in Nepal op vakantie geweest. Naast de fantastische wandelingen (we klimmen niet) die je in Nepal kunt maken, werden wij ook geraakt door de vriendelijkheid van de bevolking. En wij zagen de enorme armoede waar een groot deel van de Nepalesezen onder lijdt. Dat bracht ons in contact met ICFON. De wijze waarop ICFON deze armoede aanpakt, sprak en spreekt ons nog altijd zeer aan. Vandaar mijn positieve reactie op de vraag van de ICFON voorzitter om tot het bestuur toe te treden.

Zelf heb ik geen ervaring met (kleinschalige) landbouw, maar toch zie ik voor mij wel een taak weggelegd binnen het bestuur. Ik wil mij graag inspannen om de bekendheid van ICFON in Nederland groter maken, zodat er meer projecten in Nepal kunnen starten. Ik heb daarvoor de volgende ideeën:

  1. Graag kom ik in contact met jullie, donateurs van ICFON, om jullie verhalen over Nepal te horen, waarom je donateur bent geworden en of er zaken zijn die interessant zijn om via social media (linkedin, facebook, twitter etc.) te delen én zo via deze media een oproep te kunnen doen om ook donateur te worden.
  2. Ik wil graag een inventarisatie starten naar ideeën die jullie hebben om onze fondsenwerving verder uit te breiden. Mogelijk weten jullie bedrijven die het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen tot doelstelling hebben en hun naam aan ICFON willen verbinden.
 

Uiteraard sta ik open voor meer ideeën, die jullie via de mail naar mij kunnen sturen. Mijn mailadres is j.oltvoort@outlook.com. Uiteraard hoop ik op veel reacties. Ook op de hierboven genoemde ideeën, waarover we verder via bijvoorbeeld videobellen, kunnen spreken. Het zou mooi zijn als we in volgende nieuwsbrief de eerste resultaten kunnen vermelden.

Jan Oltvoort

Zoek

Meld u aan voor de Samachar nieuwsbrief

U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 4 keer per jaar en kan deze altijd opzeggen wanneer u wilt.

Na uw inschrijving via dit formulier ontvangt u een email met daarin een bevestigingslink waar u op moet klikken. Pas hierna wordt uw inschrijving doorgevoerd. Veel plezier met het lezen van onze nieuwsbrief.