Diverse bijdragen nieuwsbrief november 2023

Linked In actie Bureau Kellerman

Bureau Kellerman uit Ouderkerk aan de Amstel is al jarenlang sponsor van ICFON. Zowel in de bouwfase als later in de exploitatie heeft het Bureau een aanzienlijke hoeveelheid geld voor de New Tulips’ School bijeen gebracht.

Bureau Kellerman is expert op het gebied van communicatie. Zij houden zich bezig met het op een creatieve manier verbeteren van naamsbekendheid van merken. Hierover hebben we u in de vorige nieuwsbrief geïnformeerd.

Ondertussen is bureau Kellerman voor ons begonnen met een actie op social mediumplatform Linked In. Hiervoor is het onder meer nodig dat er goede ‘content’ wordt aangeleverd. Dit betekent dat een filmpje moet aanspreken en de kern moet bevatten van wat ICFON doet.

Cees Embrechts, vrijwilliger van ICFON, heeft een filmpje gemaakt dat bureau Kellerman in losse stukjes heeft geknipt zodat er verschillende korte filmpjes zijn ontstaan. Deze zijn geplaatst op Linked In en op een zodanige manier gedeeld dat er zoveel mogelijk mensen worden bereikt. Er wordt daarbij rekening gehouden met interesses, doelgroep, enz.

Zo hopen we dat er meer bedrijven geïnteresseerd raken in ICFON en benaderd kunnen worden voor sponsoring. Omdat de actie tijd nodig heeft en pas net gestart is, kunnen we nog geen uitspraken doen over de opbrengst. De actie is echter nog niet voorbij en in november worden er weer nieuwe posts geplaatstr. Mocht u een Linkedin-account hebben, maak een connectie met ICFON en like de posts die geplaatst worden.

 

Schoolactie in Dongen

Het is gelukt een school te vinden die een actie wil opzetten voor ICFON. De J.J. Anspachschool in Dongen, waar de kinderen van bestuurslid Sandra Rutten-Kroot naar school gaan, is bereid een actie te doen. Zeker ook omdat Sandra eind april 2024 naar Nepal gaat om projecten te bezoeken. De school zou het leuk vinden van te voren een actie op te zetten zodat Sandra het geld als het ware mee kan nemen. Omdat de school wordt verbouwd en de kinderen dit jaar in een andere school zitten,  moet de actie aan die situatie worden aangepast. Zo kan er geen sponsorloop worden gehouden,  omdat de omgeving waar de school tijdelijk is gehuisvest zich daarvoor niet zo goed leent. Ook een kaartenactie zag de school niet zitten. Mocht u nog leuke ideeën hebben voor een schoolactie waarmee we geld kunnen ophalen, laat het vooral weten! Er zit ruim 250 kinderen op de school. Het zou leuk zijn als we minimaal € 1.250 ophalen (€ 5 gemiddeld per kind).

 

ICFON aanwezig op markt in Veenendaal

Op 4 november waren Coby van Hal en haar man Gerard (onze administrateur) en hun buren met een stand aanwezig op een markt voor tweedehands spullen. Ze hadden ook wat Nepalese spullen meegenomen uit de voorraad van ICFON. Aan het einde van de dag konden ze € 120 overmaken op onze bankrekening. Een mooi resultaat voor wat als een spontane actie was opgekomen.

Bezoek Cees Embrechts aan Nepal

Sinds een paar jaar is Cees Embrechts vrijwilliger en donateur van ICFON. Hij wilde met zijn bedrijf graag aandacht besteden aan enkele goede doelen en is daarbij onder meer bij ICFON uit gekomen. Hierover hebt u in eerdere nieuwsbrieven kunnen lezen. Cees heeft altijd de ambitie gehad een keer naar Nepal te gaan omdat hij graag zelf wat meer gevoel wil krijgen met de projecten die hij steunt, maar ook omdat hij benieuwd is naar het land en de mensen.

Op 7 november is hij samen met een vriend vertrokken naar Nepal. Hij gaat naar het project in Tanglinchowk. Onze projectmanager in Nepal,  Ashok Sapkota, zal met hem meegaan en hem uitleg geven bij zijn bezoek. Ook gaat Cees proberen een aantal boeren te interviewen, zodat we horen wat het project voor effect heeft en op welke manier de mensen worden geholpen. Ook hopen we het materiaal weer te kunnen gebruiken ter promotie van ICFON en bij de Linkedin-actie van Bureau Kellerman. We zullen Cees vragen als hij terug is uit Nepal verslag te doen van zijn bezoek.

Search

Meld u aan voor de Samachar nieuwsbrief

U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 4 keer per jaar en kan deze altijd opzeggen wanneer u wilt.

Na uw inschrijving via dit formulier ontvangt u een email met daarin een bevestigingslink waar u op moet klikken. Pas hierna wordt uw inschrijving doorgevoerd. Veel plezier met het lezen van onze nieuwsbrief.