Update aardbeving

3 januari:

Afgelopen week hebben de mensen van Piskar VDC ook dekens gekregen. Op de foto’s de ontvangst door dorpelingen van Mulabari, één van de dorpen van Piskar, en hoe men nu woont. Doordat het zo koud is hebben de “huizen” veel last van condens aan de golfplaten daken waardoor alles binnen nat wordt. De bamboe matten aan de binnenkant helpt wat daartegen.

1 2

29 december:

In Lapse zal ISARD in januari beginnen met de herbouw van de eerste school. Die moet dan voor de moesson 2016 af zijn. In 2011 heeft ICFON geld gegeven voor start van het eerste schooltje in het dorp, toen gemaakt van takken en plastic. De dorpelingen waren zo tevreden dat ze in 2013 een schooltje bouwden van stenen, waarbij wij betaalden voor dak en meubilair. Helaas heeft dat schooltje maar kort gestaan. Nu wordt lesgegeven in een tent, maar dat is veel te koud in de winter op 1900 meter hoogte. In 2016 spoedig weer in een stenen gebouw. We zullen ook nog kleding sturen voor de kinderen, want deze shirtjes zijn nu veel te koud!

5 6

28 december:

Vandaag  is het tweede transport met dekens vertrokken naar Barabise. De truck was helemaal vol met 200 dekens voor mensen in Piskar VDC. De mensen zijn een hele dag onderweg van Piskar naar Barabise en weer terug. Onderaan nog een foto van mensen uit Lapse (Ghorthali VDC) die vorige week dekens gekregen hebben. Lapse ligt op 1900 meter hoogte en was altijd al het armste dorp van het ISARD gebied.

8 15

25 december

Ook de slachtoffers van de aardbeving in Sindhupalchowk krijgen een kerstcadeautje. ISARD heeft afgelopen week voor meer dan 100 families van de hoger gelegen dorpen dekens en matrassen gebracht. Hieronder een foto van Bivas van ISARD met een boer uit Khajilung met zijn “kerstcadeau”. Het is in Nepal nu veel kouder dan in Nederland. In Kathmandu is het ’s nachts 1 graad, in de bergen vriest het behoorlijk ’s nachts. Dus meer kleding en dekens zijn belangrijk! Binnenkort de volgende zending voor nog meer mensen. Betaald met de donaties aan ICFON (in bijzonder dank aan fam Roog) en Chautaara!

19 december

Ook in Nepal is het winter, en in de bergen van Sindhupalchowk is dat waarschijnlijk beter te merken dan nu hier in Nederland. Een aantal van de zwaar door aardbeving getroffen dorpen ligt boven 1900 meter, en dat betekent nachtvorst en bij mist ook erg koud overdag. Grootste probleem is dat de mensen gebrek hebben aan warme kleding, dekens en ze hebben geen matrassen. De afgelopen weken hebben ICFON en ISARD druk gesproken over hulp aan deze mensen. We hebben nog donaties liggen voor hulp aan de aardbevingsslachtoffers. Dat wordt nu o.a. hier aan besteed. Dit weekend nog wordt de eerste lading dekens naar de hoger gelegen dorpen gebracht.

 

Zoek

Meld u aan voor de Samachar nieuwsbrief

U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 4 keer per jaar en kan deze altijd opzeggen wanneer u wilt.

Na uw inschrijving via dit formulier ontvangt u een email met daarin een bevestigingslink waar u op moet klikken. Pas hierna wordt uw inschrijving doorgevoerd. Veel plezier met het lezen van onze nieuwsbrief.