Community based-Sustainable Livelihood Project (SLP)

Sinds januari 2018 zijn we gestart met een nieuw project, het Community based-Sustainable Livelihood Project (SLP). Het project gebied is net zoals het vorige project SEED in het Ghorka District nu bij Darbhung. Darbhung is een Village Development Committee (VDC) waarin totaal ruim 15.000 mensen wonen verdeeld over ongeveer 4000 huizen. Het ligt ongeveer op 4 uur rijden met de jeep vanaf Kathmandu en daarna nog ongeveer 2-3 uur lopen de bergen in. Het project zal ongeveer een periode beslaan van 4 jaar en het wordt uitgevoerd door dezelfde veldwerkers die vroeger de SEED en ABC projecten van CHESS begeleidden, Binod Chiluwal en Bim Maya Gurung. De projectleiding wordt gedaan door Ashok Sapkota, maar nu onder de NGO Green Foundation Nepal.

Het doel van het project is economische en sociale groei bewerkstelligen op landbouw- en veeteeltgebied. Dit komt overeen met de doelstellingen die we hadden voor het SEED en ABC project, en ook voor het ISARD project. In totaal zullen er ongeveer 200 gezinnen deelnemen en direct profiteren van het project. Uiteindelijk is het net zoals bij de andere projecten de bedoeling dat mensen zelfvoorzienend worden en ook uiteindelijk de markt op kunnen gaan met hun producten. Zoals ook bij de eerdere projecten maakt onze partnerorganisatie Green Foundation Nepal een meerjarenplan, waarvan de onderdelen in overleg met ICFON worden gekozen. Het begin van het project zal vooral bestaan uit het geven van landbouwtrainingen en het creëren van bewustwording bij de boeren. Wat is belangrijk? Wat is er nodig op sociaal vlak? Hoe kan de sociale binding binnen de dorpen versterkt worden? Hoe kunnen de boeren verantwoordelijk gemaakt worden voor het project enz. Ook zal men zich bij het SLP project gaan richten op vrouwen en kinderen. Er zullen vrouwen coöperaties opgericht worden waarbij vrouwen leren spreken voor een groep. Ze leren daarnaast minder afhankelijk worden van hun mannen. Er zullen irrigatieleidingen aangelegd worden zodat de families die landbouw gaan doen hun land kunnen irrigeren in het droge seizoen. Het Darbung-gebied is geselecteerd omdat er veel mensen wonen van achtergestelde ethnische groepen, ze arm zijn, maar het land wel potentie heeft voor landbouw en veeteelt en er een goede afzetmarkt is in de buurt.

[metaslider id=2193]

Zoek

Meld u aan voor de Samachar nieuwsbrief

U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 4 keer per jaar en kan deze altijd opzeggen wanneer u wilt.

Na uw inschrijving via dit formulier ontvangt u een email met daarin een bevestigingslink waar u op moet klikken. Pas hierna wordt uw inschrijving doorgevoerd. Veel plezier met het lezen van onze nieuwsbrief.