Anspachschool haalt ruim 4000 euro op voor Nepal !!!

De kinderen van bestuurslid Sandra Rutten-Kroot zitten op de Anspachschool in Dongen. Een aantal jaren geleden had Sandra de school al benaderd voor een actie, maar toen werd er voor een ander doel gekozen. Omdat Sandra nu naar Nepal gaat was dat voor de directie reden om ja te zeggen tegen een schoolactie voor ICFON. Eind maart zijn Sandra en haar vader en vrijwilliger van ICFON, Johan Rutten,  alle klassen langs gegaan om les te geven over Nepal en over ICFON. De kinderen waren erg enthousiast en stelden leuke vragen. Vooral het feit dat veel mensen in één kamer wonen, er geen stromend water is in huis en ze samen moeten doen met een pomp en daar ook moeten tandenpoetsen en wassen, maakte indruk. Ook vonden ze het soms sneu voor de kinderen dat ze zo lang naar school moeten lopen en er weinig speelgoed is. En daarnaast dat ze elke dag rijst eten en dat ze vaak hun billen met hun linkerhand afvegen, vonden ze bijzonder en er werd soms ook om gelachen. Daarna zijn alle kinderen langs de deuren geweest om geld op te halen.

Sandra had in de tussentijd contact gehad met de gymleraar en ze had een beweegchallenge in elkaar gezet. Dit was nog best een klus, omdat zowel de kleuters als de kinderen van groep 8 mee moesten doen. Daarom zijn er verschillende liedjes aan elkaar gemixt en verschillende bewegingen gemaakt, zodat het voor iedereen leuk maar ook een beetje uitdagend was om mee te doen. De gymleraar van de Anspachschool heeft in de gymlessen met de kinderen geoefend, zodat zij voorbereid waren op de beweegchallenge.

Op woensdag 3 april was het zover. Alle kinderen kwamen naar buiten en opa’s, oma’s, papa’s en mama’s mochten komen kijken. Alle ruim 250 kinderen stonden op het schoolplein en zodra de muziek startte werd er goed meegedaan! Met de gymleraar en Sandra voor de groep werd een mooie beweegchallenge gedemonstreerd. Daarna werd door de directrice Dineke van Engelen het bedrag dat de kinderen opgehaald hebben, bekend gemaakt. Er was meer dan 4.000 euro opgehaald! Ongelooflijk wat een mooi bedrag !! Daar kunnen we veel mee doen in Nepal. Het geld zal wordebn gebruikt bij het GFN-project. Sandra zal het symbolisch overhandigen als ze in Nepal is.

ICFON bedankt alle kinderen en leerkrachten van de Anspachschool voor deze mooie prestatie!!! 

Lees hier het artikel in het Donges Weekblad.

Search

Meld u aan voor de Samachar nieuwsbrief

U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 4 keer per jaar en kan deze altijd opzeggen wanneer u wilt.

Na uw inschrijving via dit formulier ontvangt u een email met daarin een bevestigingslink waar u op moet klikken. Pas hierna wordt uw inschrijving doorgevoerd. Veel plezier met het lezen van onze nieuwsbrief.