Namasté, vrienden van Nepal

ICFON spant zich al sinds 1991 in op het gebied van ontwikkelingshulp in Nepal voor de armste Nepalezen. Daarmee is ICFON één van de oudste stichtingen in Nederland gericht op Nepal. ICFON adviseert, financiert en controleert de succesvolle projecten in Nepal die worden uitgevoerd door Nepalese partnerorganisaties. ICFON werkt alleen aan duurzame oplossingen en werkt daarom altijd met lokale betrouwbare partners. De mensen in Nepal zelf weten als geen ander wat het hardst nodig is en ICFON is van mening dat een duurzame verbetering van de leefomstandigheden alleen succesvol kan zijn als deze door de lokale bevolking zelf gedragen wordt. Daarbij moeten de projecten en ontwikkelingshulp in Nepal dusdanig opgezet zijn dat deze na een van te voren afgesproken periode niet meer afhankelijk zijn van financiële hulp.

darbung project Nepal

Nieuw project: Community based-Sustainable Livelihood Project

Sinds januari 2018 zijn we gestart met een nieuw project, het Community based-Sustainable Livelihood Project (SLP). Het project gebied is net zoals het vorige project SEED in het Ghorka District nu bij Darbhung. Darbhung is een Village Development Committee (VDC) waarin totaal ruim 15.000 mensen wonen verdeeld over ongeveer 4000 huizen. Het doel van het project is economische en sociale groei bewerkstelligen op landbouw- en veeteeltgebied.

Lees hier meer!

Onze visie: integrale dorpsontwikkeling

Na meer dan 25 jaar ervaring met ontwikkelingsprojecten in Nepal is de integrale dorpsontwikkeling al jarenlang het speerpunt van ICFON. Dit doen wij door zelfvoorzienende en commerciële landbouw en veeteelt in dorpen in Nepal op te zetten. We leren mensen om effectiever gebruik te maken van hun grond, zodat zij meer en afwisselender voedsel voor hun eigen families kunnen verbouwen, maar ook producten verbouwen om te verkopen.

Lees hier meer!

Sponsoractie Inproba

In 2016 besloot Inproba om een project van ICFON te sponsoren in het Noorden van Nepal (in het district Sindhupalchowk). Dit project wordt uitgevoerd door de lokale organisatie ISARD (Integrated Self-help Association for Rural Development) die onder toezicht staat van ICFON. In dit project leert ISARD families uit vier verschillende dorpen een structureel inkomen te krijgen uit de landbouw en veeteelt.

Bij aankoop van ieder Inproba actieproduct, voorzien van actie-etiket, doneert Inproba 0,10 cent aan ICFON. Hiermee ondersteunt Inporba (en jij) het duurzaam verbouwen van chilipepers in Nepal.

Inproba heeft nu een leuke actie, bekijk deze hier!

Steun ICFON

Uniek lespakket

Vrijwilligers gezocht

Laatste nieuws

Programma donateursdag 2018
|

Op zaterdag 24 november vanaf 13.30 uur houdt ICFON een donateursdag in Utrecht. We hebben een mooi programma met boeiende sprekers en een interessante documentaire voor u samengesteld. U kunt hier verder lezen voor... Lees Meer

Nepalconferentie 2017
|

Op 1 oktober vond in de Waalse kerk in Amsterdam de vijfde Nepalconferentie plaats die werd georganiseerd door het consulaat van Nepal, Stichting Nepal, ICFON en NSN (Nepal Samaj Nederland). De opkomst met... Lees Meer