Palpasa Cafe

Geplaatst in: Winkel | 0

Een roman over liefde, oorlog en de maatschappij in de tijd dat Nepal gevangen was door het conflict met de Maoïsten. Narayan Wagle, journalist en hoofdredacteur van Kantipur, laat je op een meeslepende wijze wanen in de Nepalese cultuur. Terwijl het verhaal deels gaat over een moderne liefde maakt de lezer kennis met de echte verschrikkingen en problemen die de “oorlog” de afgelopen vijftien jaar heeft veroorzaakt. Als toerist of als inwoner van Kathmandu weet je eigenlijk niets van de verschrikkingen die de bewoners in de bergen ondervinden. Dat ondervindt ook Drishya, een schilder uit Kathmandu. Uitgedaagd door een vroegere vriend die nu een belangrijke Maoïstisch strijder is, gaat hij terug naar het dorp waar hij jaren geleden vandaan kwam. Tijdens deze tocht ziet hij in alle dorpen hoe kansloos en wanhopig de bewoners zijn, ingeklemd tussen het leger en de Maoïsten.

Record Nepalese literatuur

Het is een indringende roman die Narayan Wagle afschildert tegen de maatschappij van Nepal in de huidige moderne tijd. Voor de mensen die van Nepal houden is het een prachtboek dat je enkele uren lang meevoert naar het Nepal van vandaag. Het biedt inzicht in hoe mooi Nepal is, maar ook dat een groot deel van de bevolking zwaar lijdt door de gevolgen van het conflict. Het boek heeft alle records van de Nepalese literatuur gebroken en het werd het snelst verkochte boek in de geschiedenis. In 2007 kwam de Engelse vertaling uit.

ICFON heeft van de uitgever, Nepa~laya, het unieke recht gekregen om dit boek in Nederland te verkopen. De opbrengst van deze boeken komt geheel ten goede aan de projecten van ICFON.

Dit boek kost €15,95. Om te bestellen neem contact met ons op.