Lespakket scholen

Geplaatst in: Winkel | 0

Stichting ICFON verzorgt gastlessen op basis- en middelbare scholen over Nepal, ontwikkelingshulp en over onze eigen werkzaamheden in Nepal. Wanneer een school actie voert voor ICFON, dan kan de stichting zorgen voor een Nepaltentoonstelling met Nepalese lesboeken, schoolkleding, Nepalees servies, beelden, muziek enzovoort. Daarnaast biedt ICFON aan basisscholen een lespakket aan.

Lespakket “Op reis naar Nepal”

lespakket ICFONStichting ICFON heeft een lespakket ontwikkeld voor basisscholen die de leerlingen willen laten kennismaken met Nepal. Het lespakket kan worden gebruikt tijdens een lesweek over Nepal, bijvoorbeeld ter ondersteuning van een goededoelenactie voor het land. Het pakket bevat 9 lessen, variërend van een introductieles over Nepal (inclusief diapresentatie), het dierenrijk, Nepalese muziek en meer…! Aan de hand van geluidsfragmenten leren de leerlingen enkele woordjes Nepalees, ze leren rekenen met Nepalees geld en worden ook uitgenodigd Nepalese spelletjes te doen en een Nepalees dorpje na te bouwen. Neem dus nu uw leerlingen mee op avontuur in Nepal en bestel het lespakket!

Het pakket bestaat uit een Cd-rom met daarop zowel een handleiding als werkbladen voor de bovenbouw als de onderbouw. Ook is er voor beide niveaus een diashow beschikbaar op de Cd-rom. De werkbladen kunnen voor de leerlingen worden geprint. Heeft u vragen over het lespakket neem dan contact op met ons secretariaat.

 

Tip: Combineer het lespakket met het boekje “Dankzij mijn school kan ik weer dromen – Over het leven van kinderen in Nepal” en biedt uw leerlingen zo nog meer inzicht in het leven van arme kinderen in Nepal.

Dit lespakket kost €25. Om te bestellen neem contact met ons op.