Vrijwilligers gezocht

Bij ICFON is altijd plek voor mensen die zich willen inzetten voor ICFON in Nederland. Op dit moment zoekt ICFON vrijwilligers voor de volgende functies:

Vrijwilligerswerk voor Nepal

Stichting ICFON wordt gedragen door mensen die “iets hebben” met Nepal. Zij waren toerist of werkten in Nepal en werden gegrepen door de Nepalese natuur, cultuur, of de menselijke vriendelijkheid in het algemeen. Zij werden echter ook gegrepen door een droevig Nepalees feit: de armoede. ICFON bestaat uit mensen die met vrijwilligerswerk voor Nepal willen werken aan het verbeteren van de levensstandaard van de aller armsten. Maar dan wel op een effectieve manier.

Dit betekent dat we Nepalese organisaties, die in onze ogen goed werk verrichten en eerlijk zijn, graag ondersteunen op een professionele manier. We zijn zakelijk en adviseren de Nepalese partners, maar vooral werven wij fondsen om hun werk mogelijk te maken. Nepalezen zelf nemen het initiatief tot een project, en ICFON ondersteunt als het goed is onderbouwd. Ons werk vindt dus vooral in Nederland plaats, want daar werven we fondsen en beoordelen we de Nepalese inspanningen.

Ook jij kan je steentje bijdragen! Neem contact met ons op en meld je aan voor vrijwilligerswerk voor Nepal!

In Nederland kun je ons helpen met het werven van fondsen, schrijven van artikelen, maken van publiciteits- en voorlichtingsmateriaal, meedenken over de toekomst van de projecten.

In Nepal zetten we ook vaak mensen in. Dit betreft echter altijd werk dat niet door Nepalezen gedaan kan worden. We bieden dus geen werk voor Nederlandse vrijwilligers als kinderleidster of als hulp bij de bouw van kassen. Om een nuttige bijdragen te kunnen leveren met vrijwilligerswerk voor Nepal dien je te beschikken over een bepaalde expertise, bijvoorbeeld op het gebied van management, landbouw of gezondheidszorg.

Daarnaast zijn er vaak jonge mensen aan de slag gegaan op onze school in Kathmandu of op een school in een van de projectgebieden. Zij geven bijvoorbeeld workshops journalistiek, lessen onderzoeksvaardigheden, sportles, of speciale pedagogische workshops voor leraren. Een geheel nieuwe en inspirerende ervaring voor de leerlingen en leerkrachten.

ICFON heeft een vrijwilligersbeleid opgesteld. In dit document wordt uiteengezet wat ICFON en de vrijwilliger voor elkaar kunnen betekenen. Indien je geïnteresseerd bent in vrijwilligerswerk voor Nepal kan je het vrijwilligersbeleid opvragen via ons contactformulier.