Sustainable Efforts for Economic Development

Geplaatst in: Projecten | 0

Bezig met laden van kaart...

Bezig met laden

Net als het ABC project valt het Sustainable Efforts for Economic Development (SEED) project onder verantwoordelijkheid van onze partner CHESS. Het project vindt plaats in het Ghorka district, op ongeveer 4 uur rijden van Kathmandu plus 2 uur lopen vanaf de weg naar Pokhara. Het project is in 2009 gestart en had ook als doelstelling de economische en sociale achtergrond van de mensen te verbeteren. De mensen in deze dorpen verdienden voor 2009 vooral door de verkoop van alcohol, waarbij ook de alcoholconsumptie in de dorpen erg hoog was. Een speerpunt is het eest creëren van een hechte sociale structuur en vervolgens het vergroten van het inkomen van de mensen en hun zelfredzaamheid door het aanbieden van microkredieten en trainingen op het gebied van het houden van geiten en groenteteelt.

Kernactiviteiten

Kernactiviteiten in het SEED project verschillen niet veel van het ABC project. Trainingen inzake landbouwtechnieken, commerciële trainingen, zelfontwikkelingstrainingen zijn allemaal gepland en uitgevoerd. Dit past bij uitstek in de filosofie van ICFON: integrale dorpsontwikkeling met belangrijkste doelstelling het leggen van een solide basis voor lange termijn duurzame zelfredzaamheid.

Zo zijn verbeterde en gezondere stallen gebouwd voor koeien, wat het totaal brengt op 100 nieuwe stallen in het projectgebied. Met deze stallen is het ook makkelijker geworden om de mest en urine op te vangen en deze te gebruiken als bemesting en als brandstof.

Ook is er bijvoorbeeld in april 2014 280 kilo aan gemberzaden verstrekt. Vanzelfsprekend hebben de boeren tegelijkertijd training gekregen hoe hier effectief mee om te gaan. De verwachting is dat de boeren hiermee een jaarlijks inkomen kunnen genereren tussen de NPR 25.000 en NPR 50.000 (tussen de €250 en €500).

Strategie

De genoemde activiteiten zijn slechts een greep uit de vele activiteiten uitgevoerd. Bij elke activiteit is de vraag gesteld of deze echt voorziet in de behoefte van de dorpelingen zelf, of de dorpelingen het zelf kunnen onderhouden en of het op lange termijn rendabel is. Bij de start van het project zijn alle projectonderdelen ook bepaald samen met de dorpelingen. Het simpelweg weggeven van geiten heeft geen zin als de behoefte eigenlijk bij landbouw ligt. Dit klinkt wellicht voor de hand liggend, maar helaas leert de ervaring dat de praktijk vaak anders is.

Wilt u dit project steunen?

U kunt onder “Bericht” aangeven dat u dit specifieke project wil steunen. U kunt dit ook leeg laten, dan zal ICFON uw geld met de grootste zorg besteden aan de lopende projecten.

Naam*

E-mailadres*

Bericht

Bedrag * 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.